Voyage à Paris

Event ↓

Evenement ↓

Evénement ↓

Online première: Voyage à Paris
,
Voyage à Paris

Op woensdag 10 februari om 20u30 CET gaat Voyage à Paris in première op Avila. Voor deze speciale gelegenheid stelt Avila de eerste 250 coupons gratis ter beschikking. Voyage à Paris zal voor een wereldwijd publiek en voor het eerst online beschikbaar zijn. De film zal ingeleid worden door socioloog Rudi Laermans die het scenario schreef voor deze film. Tegelijkertijd maakt Avila ook de films Abdij van Park Heverlee (1964), De Straat (1972) en Rijksweg N1 (1978) van Jef Cornelis beschikbaar. Op het Belgisch online filmtijdschrift Sabzian zal het programma met teksten in meerdere talen worden omkaderd. 

Voyage à Paris zal wereldwijd beschikbaar zijn met Nederlandse, Franse en Engelse voice-over. 
 

Jef Cornelis
Jef Cornelis heeft met zijn films het Belgische televisie landschap behoorlijk opgeschud vanaf de jaren ’60. In zijn scherp geobserveerde, eigenzinnige werk waarin moderne kunst, architectuur en sociale kwesties belangrijke pijlers zijn, ging hij verder dan de doorsnee televisiejournalistiek. Hij schroomde nooit om in zijn meer dan dertig jaar lange televisiecarrière het medium kritisch te bevragen. Altijd met het streven om iets toe te voegen wat het kijken waard zou zijn naast alles wat we zien.  
 

Voyage à Paris
Aan de hand van brieven van beroemde bezoekers van Parijs — Charles Baudelaire, Walter Benjamin, Rainer Maria Rilke — wordt het magische beeld van de lichtstad verbonden met dat van het banale consumentisme. Een beeldessay over kijken en bekeken worden in een Parijs met vele gezichten.

 

Teksten op Sabzian
Ter gelegenheid van deze release heeft het Belgisch online filmtijdschrift Sabzian drie teksten, 'Voyage à Paris. To Make Images Speak', 'The Street' en 'Four Introductions to Four Television Productions by Jef Cornelis' in het Engels vertaald. Sabzian publiceerde eerder deze en andere teksten over Jef Cornelis in het Nederlands.

Hoe werkt het?

  • Surf op woensdag 10 februari vanaf 20u30 naar www.avilafilm.be. 
  • Bij het beeld van Voyage à Paris vindt u een COUPON-knop.
  • Klik op COUPON om uw ticket te activeren.
  • De film is nu beschikbaar om te bekijken. Dit kan meteen of op elk moment binnen de aangegeven periode van 3 dagen.
  • Wanneer de 250 coupons zijn gebruikt blijft de film tegen betaling beschikbaar op het platform.