Jean-Noël Gobron

Jean-Noël Gobron (België, 1954) werd geboren in Eeklo als zoon van een dichteres en een kunstschilder. In 1962 vestigt de familie zich in Brugge waar de jonge Gobron zich al snel aan Super 8-experimenten waagt. In 1970 klust hij na de schooluren bij als filmoperateur in een bioscoop. Op zeventienjarige leeftijd verlaat hij de schoolbanken om te werken in een industrieel fotografiebedrijf. Na een jaar hervat hij zijn studies om achtereenvolgens fotografie, plastische kunsten en film te studeren. In 1973 sticht hij de filmclub Zoom en vanaf 1974 is hij werkzaam in de filmsector als cameraman, waarbij hij aan diverse binnen- en buitenlandse filmproducties deelneemt. Zijn diploma filmregie behaalt hij aan Sint-Lukas Brussel.

Tijdens een driemaandelijks verblijf in Tokyo regisseert hij in 1984 zijn eerste langspeelfilm, Satori Stress. Twee jaar later sticht hij het productiehuis Alcyon Film. Gobron was ook actief lid van diverse beroepsverenigingen. Hij doceerde geruime tijd aan KASK in Gent, begeleide eindwerken van de filmafdeling van Narafi in Brussel en begeleide het audiovisueel atelier voor de Vrije Universiteit van Brussel. In 2018 verhuisde hij samen met zijn echtgenote naar Frankrijk.

Het reisdagboek van de filmmaker, die voor de liefde naar Tokyo trekt. Een documentaire waarin knappe en soms intieme beelden in contrast staan met de voice-over die een niet-verwante poëtische tekst voordraagt.

Subscribe to Jean-Noël Gobron