Over Avila

Avila is een Belgische filmdistributeur die films uitbrengt in de bioscoop en online beschikbaar stelt via video on demand. 

Het online videoplatform biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan die het publiek onbeperkt kan (her)ontdekken. Het platform is opgericht door filmmakers en gaat van start met een selectie van Belgisch werk.

De catalogus van het online platform vermijdt expliciet een overaanbod waarin een film dreigt te verdrinken en te verdwijnen en presenteert een selectie op basis van redactionele keuzes. De aangeboden films overstijgen stuk voor stuk het vluchtige en blijven op esthetisch, technisch, politiek of historisch vlak naklinken.

Zakelijke leiding en coördinatie

Jens Buysschaert

Distributie

Niels Putman

Algemene leiding

Gerard-Jan Claes, Ruben Desiere, Olivia Rochette, Rasmus Van Heddeghem

Website

Dirk Deblauwe

Communicatieadviseur

Hans Galle

Sociale media

Yentl De Baets

Stagiair

Chaimae Elhannouti

Bestuursorgaan Accattone films

Pepa De Maesschalck, Marc Goyens, Rasmus Van Heddeghem

Met veel dank aan

Margaux Dauby, Timeau De Keyser, Katrien Desiere, Lennert De Taeye, Nina de Vroome, Anton Jäger, Veva Leye, Sis Matthé, David Slotema, Nefertari Vanden Bulcke

Avila is een project van

Accattone films
Waterloosesteenweg 37, 1060 Sint-Gillis | BE
VAT | BE 0597.875.039

Met de steun van

het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, visit.brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

 

 

Logobanner

 

De meningen die in de films en artikels op deze website worden geuit, zijn de eigen mening van de auteurs en weerspiegelen niet de mening van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.