Hedda Gabler (Jan Decorte, 1987)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

En vedette ↓

Event ↓

Evenement ↓

Evènement ↓

Op 12 mei viert Avila haar eerste verjaardag. Voor deze feestelijke gelegenheid digitaliseerde Avila Hedda Gabler en Pierre van Jan Decorte. Deze films zullen samen met zijn televisieproductie Gombrowicz: Voorvallen, avonturen online voor een wereldwijd publiek beschikbaar worden gemaakt! En dat niet alleen, want op 12 mei vanaf 19u30 CET geeft Avila 250 gratis coupons cadeau voor Hedda Gabler.

Hedda Gabler (Jan Decorte, 1987)

Recent toegevoegd ↓

Een kortfilmprogramma dat de Belgische surrealistische cinema viert, samengesteld met het online filmtijdschrift Sabzian.

Aan de hand van brieven van beroemde bezoekers van Parijs — Charles Baudelaire, Walter Benjamin, Rainer Maria Rilke — wordt het magische beeld van de lichtstad verbonden met dat van het banale consumentisme. Een beeldessay over kijken en bekeken worden in een Parijs met vele gezichten.

Over een periode van 15 jaar filmt Boris Lehman talloze gesprekken met filmvrienden zoals Jean-Rouch, Jonas Mekas en Robert Kramer. Het resultaat is een monumentaal werk, een acht uur durend manifest van onafhankelijke cinema.

Khadija valt in slaap op de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt, heeft ze geen andere keuze dan te voet verder te gaan. De nachtelijke tocht door Brussel dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

Het leven van jongens in een maritiem internaat is vervlochten met de zee. In deze documentaire wordt zichtbaar hoe veranderlijk de zee is, onmetelijk en toch kwetsbaar.

↓ Binnenkort

Gombrowicz: Voorvallen, avonturen (Jan Decorte, 1977)
Gombrowicz: Voorvallen, avonturen
Jan Decorte,
Hedda Gabler (Jan Decorte
Hedda Gabler
Jan Decorte,
Pierre (Jan Decorte, 1977)
Pierre
Jan Decorte,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke Belgische documentaire- en fictiefilms aan.