Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Dans le focus ↓

Elk jaar steken duizenden Marokkaanse mannen de Straat van Gibraltar over om illegaal Spanje te bereiken. Deze documentaire overstijgt de loutere getuigenis en analyseert met helderheid en poëzie de redenen die hen ertoe hebben gedreven om hun geboorteland te verlaten.

Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)

Recent toegevoegd ↓

Een homo-erotische zoektocht naar schoonheid op de maat van Richard Wagner, Zarah Leander en Sergej Eisenstein. Eric de Kuyper monteerde film- en muziekfragmenten aaneen, met als leidraad de omzwervingen van Odysseus

Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman, een jonge weduwe die samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine leeft. Tot er iets gebeurt dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit.

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Een documentaire over Gigi en Monica, twee straatkinderen die in een treinstation in Boekarest leven. Monica is zwanger. Gigi wil de duisternis van het straatleven achter zich laten en vertelt over zijn dromen.

Sarah Vanagt,

Welke waarde hebben beelden als objectieve getuigenissen van een conflict? Vanagt richt haar aandacht op het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië in Den Haag.

Een historiek van de representatie van vliegtuigkapingen door mainstream media, van de eerste trans-Atlantische kapingen in de jaren zestig tot de kofferbommen van de jaren negentig.

↓ Binnenkort

Ghost Tropic
Ghost Tropic
Bas Devos,
My Conversations on Film (Boris Lehman, 1995-2012)
Mes entretiens filmés
Boris Lehman,
Wedding in Galilee (Michel Khleifi, 1987)
Wedding in Galilee
Michel Khleifi,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan. Het platform gaat van start met een selectie van Belgisch werk.