Gigi, Monica... et Bianca (Benoît Dervaux, 1996)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

Dans le focus ↓

Een documentaire over Gigi en Monica, twee straatkinderen die in een treinstation in Boekarest leven. Monica is zwanger. Gigi wil de duisternis van het straatleven achter zich laten en vertelt over zijn dromen.

Gigi, Monica... et Bianca (Benoît Dervaux, 1996)

Recent toegevoegd ↓

In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.

Het Oosten van België, in de greep van de taalstrijd en de agrarische wereld in volle evolutie. Het emotionele landschap is net zo dramatisch, de vader van een jonge boer is overleden. Zal hij de boerderij overnemen of zijn heil in de stad zoeken?

Drie dagen in het leven van Jeanne Dielman, een jonge weduwe die samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine leeft. Tot er iets gebeurt dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit.

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Een cinematografische bewerking van twee choreografieën van Anne Teresa De Keersmaeker op muziek van Béla Bartók: Mikrokosmos en Quatuor no. 4.

Sarah Vanagt,

Welke waarde hebben beelden als objectieve getuigenissen van een conflict? Vanagt richt haar aandacht op het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië in Den Haag.

↓ Binnenkort

À la recherche du lieu de ma naissance (Boris Lehman, 1990)
À la recherche du lieu de ma naissance
Boris Lehman,
Pink Ulysses (Eric de Kuyper, 1990)
Pink Ulysses
Eric de Kuyper,
Quand les hommes pleurent (Yasmine Kassari, 1999)
Quand les hommes pleurent
Yasmine Kassari,

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke documentaire- en fictiefilms aan. Het platform gaat van start met een selectie van Belgisch werk.