Victoria (Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere, Liesbeth De Ceulaer)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

En vedette ↓

Event ↓

Evenement ↓

Evènement ↓

Niet ver van Los Angeles ligt de onvoltooide woestijnstad California City. De 25-jarige Lashay T. Warren probeert er een nieuw leven op te bouwen. Een visuele zwerftocht doorheen de stoffige straten die Lashay speels beschrijft.

Victoria (Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere, Liesbeth De Ceulaer)
Abonneer voor slechts €35 per jaar! Klik hier voor meer informatie. Subscribe for only €35 per year! Click here for more information. S’abonner pour que 35 € par an! Lire en plus

Recent toegevoegd ↓

,

Decorte is vooral bekend als theatermaker, hoewel hij zich aan het begin van zijn carrière een aantal jaren intensief met film heeft bezig gehouden. Zo speelde hij een rol in twee films van Akerman maar maakte hij bovenal in de loop van slechts enkele jaren drie films die beschouwd kunnen worden als mijlpalen in de Belgische cinema.

Een kortfilmprogramma dat de Belgische surrealistische cinema viert, samengesteld met het online filmtijdschrift Sabzian.

Aan de hand van brieven van beroemde bezoekers van Parijs — Charles Baudelaire, Walter Benjamin, Rainer Maria Rilke — wordt het magische beeld van de lichtstad verbonden met dat van het banale consumentisme. Een beeldessay over kijken en bekeken worden in een Parijs met vele gezichten.

Het leven van jongens in een maritiem internaat is vervlochten met de zee. In deze documentaire wordt zichtbaar hoe veranderlijk de zee is, onmetelijk en toch kwetsbaar.

Avila stelt films online beschikbaar via video on demand en biedt zowel hedendaagse als klassieke Belgische documentaire- en fictiefilms aan.