Toute une nuit (Chantal Akerman, 1982)

Spotlight ↓

Uitgelicht ↓

En vedette ↓

Event ↓

Evenement ↓

Evènement ↓

News ↓

Nieuws ↓

Nouvelle ↓

In deze mozaïekfilm laten mannen, vrouwen en kinderen, bevangen door hun verlangens, zich meeslepen in de overdaad van hun gevoelens tijdens een warme, stormachtige zomeravond in de stad.

Toute une nuit (Chantal Akerman, 1982)
Subscribe to Avila for only €35 per year!
Abonneer op Avila voor slechts €35/jaar!
Abonnez-vous à Avila pour seulement 35 € par an !

Recent toegevoegd ↓

Film
Le gamin au vélo (Jean-Pierre & Luc Dardenne, 2011)

De jonge Cyril wil zijn vader terugvinden. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Samantha, die hem in het weekend in het huis neemt.

Film
Deux jours, une nuit (Jean-Pierre & Luc Dardenne, 2014)

Sandra is een jonge vrouw die slechts één weekend heeft om haar collega's ervan te overtuigen dat zij hun bonussen moeten opgeven zodat zij haar baan kan behouden.

Film
De man die zijn haar kort liet knippen (André Delvaux, 1966)

Advocaat Govert Miereveld geeft les aan een meisjesschool in een provinciestad. Hij koestert een geheime platonische liefde voor zijn leerling Fran, die hem in een neerwaartse spiraal van mentale ontreddering stort. Een Belgisch magisch-realistisch meesterwerk.

Film
Victoria (Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere, Liesbeth De Ceulaer)

Niet ver van Los Angeles ligt de onvoltooide woestijnstad California City. De 25-jarige Lashay T. Warren probeert er een nieuw leven op te bouwen. Een visuele zwerftocht doorheen de stoffige straten die Lashay speels beschrijft.

Film
Globes (Nina de Vroome, 2021)

Dansend vertellen bijen elkaar verhalen over de wereld om hen heen. Van de kleinste cel in een honingraat tot de grootste economie ter wereld brengt deze essayistische natuurdocumentaire de band tussen mens en bij in kaart.

Film
Ghost Tropic

Khadija valt in slaap op de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt, heeft ze geen andere keuze dan te voet verder te gaan. De nachtelijke tocht door Brussel dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

Film
Inclusief (Ellen Vermeulen, 2018)

Een documentaire die op integere wijze de wereld van Rosie, Sami, Irakli en Nathan schetst, vier kinderen met specifieke onderwijsbehoeften die naar een gewone school gaan.

Film
dial H-I-S-T-O-R-Y (Johan Grimonprez, 1997)

Een historiek van de representatie van vliegtuigkapingen door mainstream media, van de eerste trans-Atlantische kapingen in de jaren zestig tot de kofferbommen van de jaren negentig.

↓ In de bioscoop

Avila biedt een gecureerde collectie hedendaagse en klassieke Belgische films aan, zowel online als in de cinema.