Mes entretiens filmés: Derde deel (Boris Lehman, 2010)
Mes entretiens filmés : Chapitre 3
,
Part of 
Deel van 
Partie de 
Mes entretiens filmés: Derde deel (Boris Lehman, 2010)
Language
Taal
Langue
Frans
Subtitles
Ondertitels
Sous-titres
Engels
Duration
Duur
Durée
126'
Aspect Ratio
Beeldverhouding
Format d'image
1.33

Mes entretiens filmés bestaat uit drie delen, gefilmd tussen 1995 en 2010. De films kunnen gezien worden als een les in cinema, een manifest van de onafhankelijke film die vrij is van financiële of professionele stress. De films tonen fragmenten van Lehman’s films en interviews met Freddy Buache en andere filmgezichten zoals Jean Rouch, Paul Meyer, Robert Kramer, Jonas Mekas en Noël Godin. Het zijn geen interviews in de strikte zin van het woord, maar eerder kleine gesprekken tussen vrienden die allemaal deel worden van de mise-en-scène.

 

“Als ik niet film, dan zie ik niets, onthoud ik niets, bomen noch gezichten. Als ik ze film, kan ik ze vergeten. Mijn film is mijn geheugen, een catalogus van feiten en gebaren, een (zeer onvolledige) inventaris van mijn leven.”

Boris Lehman

“Mijn films zijn als fabels, met de realiteit als decor. Ze ontlenen hun eenvoudige vorm aan het intieme dagboek en ze zijn autobiografisch, aangezien ze erg vaak spreken over een zoektocht naar identiteit en een onderzoek naar afstamming en ik er erg vaak in opduik als onderwerp en als personage.”

Boris Lehman

“Mijn cinema is een uitdrukking van het verlangen om anderen te zien, te benaderen, te leren kennen. De handeling van het filmen betekent niet hetzelfde als een film maken, beroemd worden en veel geld verdienen. Het is niet eens een uitdrukking van jezelf of van gevoelens en ideeën, gewoon een daad van liefde: het is de liefde bedrijven.”

Boris Lehman

Language
Taal
Langue
Frans
Subtitles
Ondertitels
Sous-titres
Engels
Duration
Duur
Durée
126'
Aspect Ratio
Beeldverhouding
Format d'image
1.33
A Film by
Een film van
Un film de
With
Met
Avec
Inbal et Natalie Yalon, Robert Daudelin, Serge Ouaknine, Micha Iampolski, Jean Rouch, René Vautier, Marcel Hanoun, Gérard Courant, David Perlov, Meriam Kerkour, Charlotte Grégoire, Frédérique Devillers, Catherine Libert, Stefanie Bodien, Marie- Puck Brood
Image
Beeld
Image
Antoine-Marie Meert, Rachel Simoni, Jean-Marc Vervoort
Sound
Geluid
Son
Bernard Declercq, Denys Desjardins, Éric Dumont, Yvan Petit, Luc Remy, Jacques Dapoz
Producer
Producent
Producteur
Boris Lehman
Editing
Montage
Montage
Daniel De Valck, Ariane Mellet, Juliette Achard
Sound Mix
Klankmix
Mixage son
Antoine Guében, Simon Apostolou
With the Support of
Met de steun van
Avec le soutien de
Centre de l'Audiovisuel à Bruxelles, Ministère de la Communauté française de Belgique